Német élet

Főkategória: Dokumentumok

Alkategória: Általános információk

Feltöltő: Csontos István

Kérjük regisztráljon!

Automatikus Megosztás

Figyelem!

A hirdetés egyes adatainak megtekintése regisztrációhoz kötöttek, kérjük jelentkezzen be, vagy REGISZTRÁLJON INGYENESEN a teljes tartalom megjelenítéséhez! (Pl. Név,cím,telefon,stb.)

7+1 ok, amiért érdemes Németországban élni

 

2014-07-31EgészségügyGyerekekkel, német családi pótlékKözlekedés, autóNémetország,Németországi munka

  


Miért érdemes Németországban élni? Ha itt vagy biztos neked is van jó sok válaszod erre a kérdésre! Én most csak egy párat szedtem össze!Alacsony munkanélküliségi ráta! Sőt, az Eurostat adatai alapján 2014 júniusában Európában a legalacsonyabb! Csupán Izland éri el ugyanazt az 5,1 %-ot, amit Németország is! Az EU átlaga 10,2% volt ebben a hónapban, de például Spanyolországban közel 25%-os volt a munkanélküliség!
A vasárnap tényleg pihenőnap! Jó, ez hátrány, ha éppen vasárnap fogy el a tej otthon, de előny annak a sok alkalmazottnak (és családtagnak), aki hétfőtől szombatig a közértekben dolgozik, és hétvégén végre a családjával lehet! Persze itt is nyitva vannak az éttermek, benzinkutak, de ahol lehet, ott nem dolgoznak az alkalmazottak vasárnap! A többieknek meg szépen lassan fejlődik az előrelátó- és tervezőképessége, és egy idő után egyre ritkábban fog előfordulni, hogy valami fontos dolog nincs a hűtőben vasárnap!
Nincs sebességkorlát! Gondolom ennek inkább a pasik örülnek! Bár őszintén szólva, amikor a hazafele úton 700 kilométert kell megtenni a német autópályán… akkor én is!
Minden tiszta és rendezett! Néha már túlságosan is! A legkisebb faluban is a kertek takarosak, a fák ívéből szinte egy ág nem lóg ki soha! Nekem sokszor úgy tűnik, mindenkinek az a legnagyobb gondja, hogy a kertben egy fűszál se legyen hosszabb a többinél. Néha vicces látni, amikor még szakadó hóesés van, de a szomszéd néni fél óránként megy ki és sepregeti a havat a lépcsőről! Na jó, ha őszinte akarok lenni, néha egy kicsit már bosszantó is! :) Persze a nagyvárosokban a pályaudvar környékén itt is találkozni fogunk eldobált szeméttel!
Játszóterek! Szépek, jól felszereltek, biztonságosak! Persze a gyerek után kapott pénzügyi támogatást se felejtsük el (pl. családi pótlék Németországban)!
Környezetvédelem, szelektív hulladékgyűjtés: még a legkisebb faluban is teljesen egyértelmű, hogy külön gyűjtik a papírt, a műanyagot a bio szemetet. Minden kis faluban van vagy 3-4 konténer az üvegek számára, természetesen külön gyűjtve a zöld, a barna és a fehér üvegeket. Rendszeresen járnak összegyűjteni a veszélyes hulladékot, és a műanyag flakonokat sem dobálja el senki, hiszen vissza lehet váltani a közértekben. A gyerekek ezt látják egészen kiskoruktól kezdve, már a 3-évesek is tudják, hogy a papír az a kék fedelű kukába megy.
Orvosi ellátás: szerencsére nincs sok tapasztalatom az orvosi ellátással kapcsolatban, de ami van, az nagyon jó. Az állami fogorvos olyan, hogy otthon bármelyik magán orvosi rendelő megirigyelné. A gyerek számára felírt gyógyszereket és még sok mindent „természetesen” teljes mértékben fizeti a betegbiztosító.

 

Forrás: http://nemetelet.hu/7-ok-amiert-erdemes-nemetorszagban-elni/


Figyelem!

A hirdetés egyes adatainak megtekintése regisztrációhoz kötöttek, kérjük jelentkezzen be, vagy REGISZTRÁLJON INGYENESEN a teljes tartalom megjelenítéséhez! (Pl. Név,cím,telefon,stb.)

Főkategória: Dokumentumok

Alkategória: Általános információk

Feltöltő: Csontos István

Kérjük regisztráljon!

Automatikus Megosztás

Talán ez is érdekelni fogja

Bejegyzés képei

Hirdetés adatai (csak bejelentkezve látható minden elérhetőség)

  • Feltöltés dátuma:
    2018-01-31

Hirdetés